Zorgboerderij Wonderland

Gerwin en Sandra runnen zorgboerderij Wonderland die sinds 2001 bestaat en zorg biedt aan kinderen en jongeren met een beperking.

Kinderen en jongeren met een beperking kunnen zichzelf ontplooien en zelfstandig worden in een omgeving waarin ze ervaren en leren dat ze op een waardevolle manier bezig zijn, vertellen Gerwin en Sandra. Ze maken kennis met hun eigen mogelijkheden en leren hun kennis te gebruiken op de boerderij. 

De jongeren voeren verschillende werkzaamheden uit, waaronder tuinonderhoud, stallen uitmesten, koeien voeren, boodschappen doen, eten koken en afwassen. Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals darten, knutselen, koekjes bakken en playback show. Ook gaan we wel eens een dagje weg of op excursie.

Wonderland heeft een eigen sportaccommodatie waar de jongeren kunnen voetballen, tafeltennissen en tennissen. We doen erg veel samen op de boerderij en wie het wil, kan zelfs het trekkerrijbewijs halen bij Wonderland.

Op Wonderland kunnen jongeren terecht voor: dagbesteding, dagverzorging en logeeropvang. En dat iedereen het prima naar de zin heeft is te zien op de foto’s.

Meer informatie is te vinden op de website van de zorgboerderijen.